Om Musikkorpset

7. Regiments Musikkorps, Fredericia

7. Regiments Musikkorps i Fredericia er et genetableret korps med baggrund i den historiske musikalske tradition i Fredericia. Baggrunden for genetableringen er at genskabe det historiske musikkorps, som glædede indbyggerne og gav musik i Fredericia fra 1880 indtil 1932, hvor korpset blev opløst, da hæren afskaffede flere af musikkorpsene i Danmark.

7. Regiments Musikkorps skal være en fast del af Fredericia, som det var i årene, da det sidst eksisterede med tilknytning til Fredericia. Korpset deltager i arrangementer i Fredericia og omegn, og underholder ved lejligheder som de historiske festlighederne 5. og 6. juli i Fredericia, hvor korpset spiller koncert på Landsoldatpladsen. Korpset kan også bruges til lejligheder til historiske fortællinger og spille til specielle begivenheder, hvor man ønsker lokalhistoriske uniformer. Blandt andet ved anløb af internationale krydstogtskibe i Fredericia Havn. Musikkorpsets uniform er en tro kopi af den originale 7. Regiments Musikkorps infanteriuniform.

Uniformen består af en lys blå hue, model 1911, med nedfalden sort skygge og fremadrettet puld, en såkaldt ”medvindskasket”, en mørkeblå våbenfrakke med højrøde kanter, opstående krave med højrøde spejl samt lyseblå bukser og sorte støvler. 

Ligesom uniformen er repertoiret også originalt. Der spilles værker af både ældre dato samt nyere musik. Af værker kan nævnes Kong Frederik d. IX’s Honnørmarch, Riberhus March, Men of Harlech og korpsets egen march – 7. Regiments March mm.

Besætningen består af det oprindelige musikkorps – bestående af 4 klarinetter, 4 trompeter, 2 horn, 1 Euphonium, 3 basuner, 1 tuba og 2 slagtøjsspillere samt dirigent.